OHJEET, SÄÄNNÖT JA PERUUTUSEHDOT

Huomioithan, että jokainen palveluntarjoaja toimii omalla toiminimellään ja täten soveltaa omaa hinnastoa, ajanvarausta ja muita ehtoja tapauskohtaisesti. Kysy lisää omalta palveluntarjoajaltasi tarvittaessa. Yhteystiedot löydät Tekijät-valikon kautta.

Ajan varaaminen

Ajanvaraus tehdään palveluntarjoajan oman ajanvarausjärjestelmän kautta. Ajanvaraus-valikkoon tästä.

Hoitoon saapuminen

Saavuthan ajoissa paikalle. Olet Hyvällä on oma odotustila, jossa voit odottaa omaa vuoroasi eri palveluntarjoajalle. Ilmoitathan mahdollisesta myöhästymisestä ajoissa suoraan omalle palveluntarjoajallesi .

Maksaminen

Maksuvälineinä meillä käy käteinen, yleisimmät maksukortit, sähköinen laskutus, Edenred hierontaetu, ePassi hyvinvointi, Smartum hierontaetu sekä Mobilepay. Huomioithan, että maksutavat vaihtelevat palveluntarjoajien kesken

Peruutukset

Peruutukset tulee tehdä viimeistään 24h ennen hoitoa. Myöhässä tulevista peruutuksista veloitamme täyden palvelun hinnan.

Sarjakortit

Kaikissa korteissamme on 6kk voimassaoloaika. Huomioithan  palveluntarjoajien eri vaihtoehdot lahja- ja sarjakorteille.

Vastuuvapaus

Henkilö osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan ja vapaaehtoisesti. Hän ymmärtää mihin on ilmoittautunut ja ymmärtää oman vastuunsa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Tapahtumien peruutusehdot

Huomioithan, että ilmoittautumisesi on sitova. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit peruuttaa ilmoittautumisesi veloituksetta palveluntarjoajan ehtojen mukaisesti. Peruutuksista on ilmoitettava viipymättä suoraan omalle palveluntarjoajalle .

Jos peruutuksen syynä on sairastuminen tai muu odottamaton ja vakava tapahtuma, voi peruutuksen tehdä maksutta palveluntarjoajan ehtojen mukaisesti.

Järjestäjällä on oikeus peruuttaa tapahtuma palveluntarjoajan omien ehtojen mukaisesti. Järjestäjä ei ole velvollinen korvaamaan peruutuksesta mahdollisesti muita aiheutuvia kuluja.

Scroll to top